Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Πάτησε "Αποδοχή" για να συνεχίσεις.

Υγραντήρες

Posted by admin 30/09/2018 0 Comment(s)

Οι κατηγορίες υγραντήρων είναι:

  • Ο γυάλινος υγραντήρας.
  • Ο ξύλινος υγραντήρας .
  • Ο δερμάτινος υγραντήρας.

Ο ξύλινος υγραντήρας είναι συνήθως φτιαγμένος από κέδρο στο εσωτερικό και πιο σπάνια με  μείγμα από σφένδαμο  και τριανταφυλλιά .

Όταν αγοράζουμε τον υγραντήρα μας θα πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις .

τον καθαρίζουμε εσωτερικά με ένα μαλακό στεγνό πανάκι .
τον αφήνουμε για 1-2 μέρες σε κάποιο χώρο που αερίζεται καλά.
τον σκουπίζουμε με στεγνό πανάκι .
τοποθετούμε σε ένα ποτήρι από σφήνα απιονισμένο  νερό και το τοποθετούμε για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων(μέχρι να βγάλει ατμό ) . Αργότερα το τοποθετούμε με προσοχή μέσα στον υγραντήρα  για ένα ολόκληρο βραδύ .
αφαιρούμε το ποτήρι και σκουπίζουμε τυχόν υγρασία με ένα κομμάτι αποστειρωμένης γάζας .
Ο υγραντήρας μας τώρα είναι έτοιμος .

Σύστημα Ύγρανσης

Συνεχίζουμε με το σύστημα ύγρανσης . Αφού το ανοίξουμε με προσοχή θα δούμε ένα πράσινο κομμάτι από κάποιο υλικό που μοιάζει με σφουγγάρι .Σε ένα μπολ που να χωράει το σφουγγάρι γεμίζουμε μέχρι  την μέση με ένα μείγμα από γλυκολης (ειδικό υγρό που βρίσκουμε στα μαγαζιά με πουρά ) και αφιονισμένο νερό σε αναλογία 50-50 και τοποθετούμε μέσα το σφουγγάρι αφήνοντας το να τραβήξει νερό για 2-3 λεπτά .

Στην συνεχεία το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε μια καθαρή πετσέτα να στάξει τα πολλά υγρά. Όταν παραμείνει μουσκεμένο αλλά δεν στάζει το τοποθετούμε στην συσκευή και την συσκευή μέσα στον υγραντήρα . Το μείγμα γλυκολης νερού το χρησιμοποιούμε μονό την πρώτη φορά που νετάρουμε το σφουγγαράκι . από εκεί και πέρα προσθέτουμε αφιονισμένο νερό λίγο κάθε φορά που βλέπουμε πτώση στην υγρασία του υγρόμετρου .

Από το διάλυμα γλυκολης βάζουμε 2-3 σταγόνες μονό όταν δούμε ότι έπεσε πολύ απότομα η υγρασία . ( δεν τοποθετούμε πολύ γλυκολη γιατί δημιουργεί μια κρουστά στο σφουγγάρι κλείνοντας τους πόρος του ) Αυτήν την διαδικασία αφιονισμένου νερού την ακολουθούμε στην αρχή προσθέτοντας λίγο όταν πέφτει η υγρασία μέχρι να διατηρήσει μια σταθερή υγρασία ο υγραντήρας μας . ( 65 - 75 % )  Αν έχει παραπάνω το αφήνουμε λίγο ανοιχτό έως οτού πέσει .

Σημειώστε ότι το σφουγγάρι κάθε 2 χρονιά θέλει αλλαγή .

Όταν τοποθετήσουμε τα πρώτα πουρά μας είναι λογικό να παρακολουθήσουμε μια μεταβολή στην υγρασία συνήθως προς τα κάτω .

Τώρα για να σετάρουμε το αναλογικό υγρόμετρο κάνουμε το έξης:

Σε ένα μπολ που κλίνει αεροστεγώς τοποθετούμε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι και πάνω στο αλάτι 1-2 σταγόνες απιονισμένο νερό ίσα να το μουσκέψουμε λίγο . Δεν θέλουμε να γίνει διάλυμα κάποτε δεν βάζουμε παρά μονό 1-2 σταγόνες νερό (απιονισμένο ) . τοποθετούμε μέσα το υγρόμετρο και μετά από 6 ώρες πρέπει να γραφεί 70-72 % υγρασία . Με ένα κατσαβίδι βάζουμε το δείκτη στο 70 .

Η καλύτερη λύση είναι ένα ψηφιακό υγρόμετρο που δεν χρειάζεται τίποτα και είναι πιο ακριβείας .

Μονό απιονισμένο νερό γιατί το νερό της βρύσης και το εμφιαλωμένο έχουν κάποιους μικροοργανισμούς που καταστρέφουν τα πούρα.
Ο γυάλινος υγραντήρας  θέλει καθημερινά έλεγχο.
Αν έχει πολύ υγρασία για κάποιον λόγω το ανοίγουμε και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί λίγο το νερό.
Δεν τοποθετούμε μεταλλικά μέρη η πουρά τελείως διαφορετικών γεύσεων μέσα στον υγραντήρα γιατί το πουρό καθώς είναι ζωντανός οργανισμός απορροφάει ότι οσμές του δώσουμε και θα μπερδευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα των πουρών .

Τελευταία Άρθρα
Υγραντήρες

Υγραντήρες

admin 30/09/2018 0
Οι κατηγορίες υγραντήρων είναι:Ο γυάλινος υγραντήρας.Ο ξύλινος υγραντήρας .Ο δερμάτινος υγραντήρας.Ο...
Δείτε περισσότερα
Μεγέθη Πούρων

Μεγέθη Πούρων

admin 30/09/2018 0
Αυτά είναι τα τυποποιημένα μεγέθη για τα πούρα.Demi CoronaPetit CoronaCoronaGran CoronaLonsdaleDemi-...
Δείτε περισσότερα
Η Ιστορία της Πίπας

Η Ιστορία της Πίπας

admin 30/09/2018 0
Το κάπνισμα της πίπας μας έρχεται 1500 χρόνια πριν ο Κολόμβος ανακαλύψει την Αμερική και τον καπνό (...
Δείτε περισσότερα
Για τους καπνιστές της πίπας

Για τους καπνιστές της πίπας

admin 30/09/2018 0
Πως την κρατάμε αναμμένη. Απλό το πρόβλημα. Πρέπει η πίπα να έχει γεμίσει κατά τρόπο που να μας επιτ...
Δείτε περισσότερα
Συντήρηση - Καθαρίσμος Πίπας

Συντήρηση - Καθαρίσμος Πίπας

admin 30/09/2018 0
Τώρα, σχετικά με ορισμένες συμβουλές, όπως δηλαδή ότι πριν να ανάψει μια καινούργια πίπα πρέπει να μ...
Δείτε περισσότερα