Φόρτωση...

Συντήρηση - Καθαρίσμος Πίπας

Τώρα, σχετικά με ορισμένες συμβουλές, όπως δηλαδή ότι πριν να ανάψει μια καινούργια πίπα πρέπει να μείνει βουτηγμένη σε ποτό για κάποιο χρονικό διάστημα και άλλα παρόμοια, είναι χρήσιμα μόνον εφόσον θέλουμε να καταστρέψουμε την πίπα μας.

Μετά την απόλαυση του καπνίσματος, έρχεται η ώρα της καθαριότητας. Βασικός κανόνας είναι ότι ποτέ δεν την καθαρίζουμε ζεστή. Αφού έχει κρυώσει, βγάζουμε και καθαρίζουμε το επιστόμιο, με τα ειδικά καθαριστικά  που υπάρχουν γι' αυτή τη δουλειά, από τα κατάλοιπα της καύσης του καπνού.

Αν η πίπα έχει κινητό φίλτρο, απλώς το αλλάζουμε. Αν έχει μεταλλικό φίλτρο το καθαρίζουμε με την βοήθεια λίγου οινοπνεύματος.

Για να καθαρίσουμε το μπολ, δεν την χτυπάμε , αλλά πάντα χρησιμοποιούμε τα ειδικά σταχτοδοχεία με τον φελλό. Τα υπολείμματα καπνού τα αφαιρούμε χρησιμοποιώντας το σκαλιστήρι. Ένα παραμελημένο μπολ, γρήγορα δίνει πικρή γεύση, καταστρέφοντας όλο το άρωμα του καπνού και μυρίζει άσχημα ακόμα κι όταν δεν είναι αναμμένη η πίπα.Ένα γρήγορο καθάρισμα του μπολ μετά από κάθε χρήση απομακρύνει τον παραπάνω κίνδυνο.

Εκτός από το κανονικό καθάρισμα της πίπας, ένα άλλο βασικό σημείο στην συντήρησή της είναι η αφαίρεση του κάρβουνου από τα εσωτερικά τοιχώματα του μπολ. Από το πρώτο κιόλας κάπνισμα, το μπολ αρχίζει να αποκτά ένα στρώμα κάρβουνου το οποίο αυξάνεται με τα καπνίσματα.

Για να το αναιρέσουμε, χρησιμοποιούμε το ειδικό μαχαίρι που έχουν τα σκαλιστήρια η ένα ειδικό κοπίδι καθαρισμού , με μεγάλη προσοχή, αφήνοντας πάντα ένα στρώμα πάχους μισού χιλιοστού περίπου.

Δωρεαν μεταφορικα