Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Πάτησε "Αποδοχή" για να συνεχίσεις.

Για τους καπνιστές της πίπας

Posted by admin 30/09/2018 0 Comment(s)

Πως την κρατάμε αναμμένη.
Απλό το πρόβλημα. Πρέπει η πίπα να έχει γεμίσει κατά τρόπο που να μας επιτρέπει να ρουφάμε άνετα. Όσο πιο χαμηλά στο μπολ βρίσκεται ο καπνός, τόσο πιο αραιά πρέπει να είναι στοιβαγμένος. Είναι θέμα πείρας.

Πρώτο "στρώσιμο" της καινούργιας πίπας.
Κατ' αρχήν, τις πρώτες δυο εβδομάδες δεν την γεμίζουμε ποτέ μέχρι την κορυφή. Αντιθέτως, ξεκινάμε από τη βάση του μπολ και ανεβαίνουμε σταδιακά, ώστε να σχηματιστεί το προστατευτικό στρώμα κάρβουνου που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην καύση και στο ξύλο της πίπας. Επίσης, τον πρώτο μήνα την καπνίζουμε μόνο σε κλειστούς χώρους, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε τη θερμοκρασία της.

Πόσες πίπες είναι απαραίτητες σε έναν καπνιστή
Όσες θέλει και όσο αντέχει η τσέπη του. Η συλλογή του μακαρίτη Σάντρο Περτίνι ξεπερνούσε τα τριακόσια κομμάτια - και σημειωτέον, όχι μόνο τις κάπνιζε όλες, αλλά έφτασε και τα ενενήντα! Το μίνιμουμ, πάντως, είναι οι επτά: μια για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Και τούτο, διότι η πίπα κουράζεται και "στομώνει" από τη χρήση. Μετά από μια ημέρα υπηρεσίας, είναι απαραίτητο να αερίζεται για μια εβδομάδα. Κι ανάμεσα σε δύο καπνίσματα είναι καλά ν' αφήνετε μερικές ώρες να κυλήσουν.

Υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις ακριβές και τις φτηνές πίπες.
Η εξήγηση, βρίσκεται στη σπανιότητα των καλών υλικών. Τα ρείκια, από τη ρίζα των οποίων γίνονται οι πίπες, φυτρώνουν παντού στη Βόρεια Μεσόγειο. Ιδανικές, όμως, είναι οι περιοχές της Ελλάδας, της Κορσικής και της Σαρδηνίας. Όμως, από πέντε ολόκληρες ρίζες (των οποίων το μέγεθος είναι μεγαλύτερο από τον ίδιο το θάμνο) είναι ζήτημα αν βρίσκεται ένα κομμάτι αρκετό για να σκαλιστεί μια άψογη πίπα. Και άψογη είναι εκείνη, που το ξύλο της είναι απολύτως συμπαγές, με καθαρά νερά (όχι απαραιτήτως ίσια), χωρίς ρωγμές, χοντρούς ρόζους ή τρύπες από ζωύφια.

Η ποιότητα του ξύλου έχει  σημασία.
Ασφαλώς, διότι μια πίπα από άψογο ξύλο, με τη σωστή μεταχείριση έχει μπροστά της περισσότερο από μισό αιώνα ζωής. Και όσο παλαιώνει, τόσο καλύτερα καπνίζει.

Τελευταία Άρθρα
Υγραντήρες

Υγραντήρες

admin 30/09/2018 0
Οι κατηγορίες υγραντήρων είναι:Ο γυάλινος υγραντήρας.Ο ξύλινος υγραντήρας .Ο δερμάτινος υγραντήρας.Ο...
Δείτε περισσότερα
Μεγέθη Πούρων

Μεγέθη Πούρων

admin 30/09/2018 0
Αυτά είναι τα τυποποιημένα μεγέθη για τα πούρα.Demi CoronaPetit CoronaCoronaGran CoronaLonsdaleDemi-...
Δείτε περισσότερα
Η Ιστορία της Πίπας

Η Ιστορία της Πίπας

admin 30/09/2018 0
Το κάπνισμα της πίπας μας έρχεται 1500 χρόνια πριν ο Κολόμβος ανακαλύψει την Αμερική και τον καπνό (...
Δείτε περισσότερα
Για τους καπνιστές της πίπας

Για τους καπνιστές της πίπας

admin 30/09/2018 0
Πως την κρατάμε αναμμένη. Απλό το πρόβλημα. Πρέπει η πίπα να έχει γεμίσει κατά τρόπο που να μας επιτ...
Δείτε περισσότερα
Συντήρηση - Καθαρίσμος Πίπας

Συντήρηση - Καθαρίσμος Πίπας

admin 30/09/2018 0
Τώρα, σχετικά με ορισμένες συμβουλές, όπως δηλαδή ότι πριν να ανάψει μια καινούργια πίπα πρέπει να μ...
Δείτε περισσότερα